مطالب بسیار مفید و ریز غذایی
سه شنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۳، ۰۲:۵۵ ق.ظ
غذاها
دو نوع غذا معمولا دچار مسمومیت و ناراحتی گوارشی ما میشود -1- قورمه سبزی – 2- جگر
طرز درست کردن ظرف بخار پز:
یک عدد قابلمه دو لیوان آب در آن ریخته + یک آبکش روحی یا استیل که در ورودی قابلمه جای بگیرد و موادی که می خواهیم بخار پز شود مثل سیب زمینی - هویج –چغندر – شلغم و غیره در آبکش گذاشته درب قابلمه را بگذارید . روی اجاق گذاشته بمدت لازم.
برنج :
عاری از ویتامین B است بخاطر بدون پوست بودن آن پس دو قاشق پوست برنج(شلتوک)را روی حرارت ملایم قرار داده تا جوش بیاید بمحض جوش آمدن آنرا صاف کرده و آب آنرا در برنج بریزید و بموقع دم کنید یا با آب لیمو میل کنید.
سوپ جو برای افرادی که بیماری ندارند
جو پوست کنده دو پیمانه – یک پیمانه گندم با پوست – ماهیچه و قلم گوسفند یک عدد – سبزی آش که همه نوع سبزی در آن باشد – زرد چوبه – مقدار خیلی کم زنجبیل و دارچین – را بگذارید تا با حرارت کم بپزد وقتی لعاب انداخت وآب و دانه جدا نبود پخته است سپس مقدار خیلی کم نمک به آن اضافه می کنیم .سپس در بشقاب ریخته یک قاشق روغن زیتون و آب لیموترش اضافه کرده میل کنید.
توجه:سوپ جو را بعنوان یک وعده غذایی بخورید و روی آن غذا دیگر نخورید زیرا دچار ناراحتی معده می شوید.
از قلم گوساله بخاطر چربی زیاد استفاده نکنید.
کله گوسفند نخورید.
آش جو:
دو پیمانه جو پوست کنده + یک پیمانه گندم با پوست + بقیه حبوبات بجز برنج ولپه یک دوم پیمانه + پیاز یک عدد بزرگ + پونه کوهی یا نعناع دو قاشق + سبزی آش یک کیلو + کشک و پونه بمقدار کافی + روغن زیتون + ادویجات(دارچین + فلفل + زنجبیل + زردچوبه)
از سیر داغ و پیاز داغ استفاده نکنید.
طرز تهیه آش جو:
حبوبات را شب خیس کنید وصبح حبوبات+جو+گندم+پیاز خرد شده+سیر رنده شده را میگذاریم تا بپزد بدون نمک وقتی جوشیدیک مقدار ادویه می ریزیم . ده دقیقه مانده آماده شود سبزی را خرد کرده داخل آن می ریزیم و ده دقیقه آنرا آرام هم می زنیم تا ته نگیرد وقتی کاملا پخت نمک می ریزیم و بعد یک قاشق پونه کوهی یا نعناع داخل آن می ریزیم.
توجه:از پیاز داغ و سیر داغ استفاده نشود.
سپس در بشقاب ریخته و روی آن یک یا دو قاشق روغن مایع یا زیتون یا کنجد + دو یا سه قاشق کشک + یک قاشق پودر گردو
اضافه می کنیم.
بعد از خوردن آش جو سه تا پنج عدد خرما می خوریم.
طرز تهیه کشک:
کشک را خرد کرده وخیس می کنیم بعد از خیس خوردن آنرا در مخلوط کن ریخته + یک حبه سیر + یک قاشق مربا خوری پونه کوهی یا نعناع و پنج دقیقه مخلوط می کنیم.
کالا جوش
یک بار در هفته بخورید.
مواد لازم:
250 گرم کشک – 100 تا 150 گرم مغز گردو یا چهار مغز آسیاب شده – یک پیاز خورد شده – یک حبه سیر – یک قاشق پونه کوهی یا نعناع – نصف استکان روغن زیتون
طرز تهیه:
کشک را خرد کرده و خیس می کنیم. سپس در مخلوط کن ریخته و مغز گردو یا چهار مغز وپیاز خرد شده وسیر خورد شده وپونه کوهی یا نعناع را با آن اضافه کرده و پنج دقیقه مخلوط می کنیم. سپس مخلوط را روی اجاق با حرارت متوسط گذاشته بمحض جوش خوردن چند بار هم زده تا ته نگیرد و روغن مواد بالا بیاید سپس آنرا برداشته و روغن زیتون در آن ریخته سپس میل کنید. وبعد از خوردن 3 تا 5 عدد خرما بخورید.
برانی(بعنوان دسر):
مفید برای همگان و بچه های نا آرام و عصبی
کدو حلوایی و هویج را با برس بشویید سر و ته آن را کنده و پوست نکنید.سپس بگذارید بخارپز شود . وقتی پخت آنرا رنده کنید و یک مقدار لیمو ترش ومقداری عسل اضافه می کنیم.
گوشت
خوک:حیوانی خودکفا است یعنی از مدفوعش نیز تغذیه می کند و آمیزشش ناجور است.گوشتش حرام است.
در مصرف گوشت قرمز زیاده روی نکنید.
هفته ای یک بار گوشت گوسفند(سردست یا سر سینه)بخورید ران نخورید زیرا هر چقدر گوشت به مخرج نزدیک باشد چیزی را که دفع میکند در گوشت اثر می کند.
آبگوشت:
مفید برای ضعف شدید – دوران نقاهت بیماری – MS – رماتیسم – استخوان درد شدید
هفته یا دو هفتهای یک بار مصرف کنید.و با دیگ سنگی بهتر است. برای انتخاب آن باید یکنواخت مشکی باشد و رگه سفید نداشته باشد.
یک و نیم لیتر آب داخل دیگ سنگی ریخته و 250 گرم دنبه چرخ کرده به آن اضافه می کنیم می گذاریم آرام بجوشد یک تا یک و نیم ساعت(برای اینکه دیگ سنگی نشکند یک توری سیمی بین اجاق و دیگ سنگی می گذاریم)سپس زیر آنرا خاموش کرده خنک شد محتویاتش را بیرون ریخته آماده برای استفاده همیشگی است.
گوشت سر سینه یا سر دست با یک عدد قلم گوسفند تمیز بشوئید داخل دیگ سنگی انداخته و یک و نیم لیتر آب به آن اضافه می کنیم بمحض اینکه جوشید کف آنرا بگیرید یک عدد پیاز را خرد کرده به آن اضافه کرده و نیز ادویه(زعفران یک چهارم قاشق چایخوری + دارچین یک قاشق چایخوری + زنجبیل نصف قاشق چایخوری + زیره نصف قاشق چایخوری)اضافه کرده سپس نخود و گندم با پوست می ریزیم می گذاریم با حرارت کم بپزد بمدت دو ساعت 5 دقیقه مانده اجاق را خاموش کنیم نمک را به غذا اضافه می
کنیم و برای ترشی دو تا سه عدد مغز لیمو عمانی را داخل آن میریزیم. خاصیت دیگ سنگی این است که هر مقدار آب که اول ریختیم تا آخر نباید آب به آن اضافه کنیم تا مزه اش خوب شود.می توانید تلیت کنید و بخورید.
طرز تهیه زیتون شکسته که بهترین است:
زیتون را بشکنید در ظرف ریخته آب نمک اضافه کنید تلخی را بیرون می آورد چربی آن می ماند اگر چند بار آب آنرا عوض کنیم تلخی وشوری آن از بین میرود.
زیتون سالم بدلیل اینکه سود ریخته تا تلخی گرفته شود وسرکه برای بریده شدن چربی واز بین رفتن چربی استفاده می کنند استفاده نکنید.
ترشی زیتون پرورده:
بیماری های گوارشی و پوستی را از بین می برد
یک کیلو زیتون شکسته گوشتی که قبلا تلخی آن گرفته شده باشد هسته آنرا دربیاورید و ساطوری کنید یا ریز خورد کنید. + 250 گرم گردو آسیاب شده + 5 حبه سیر رنده شده + آب 5 تا 7 عدد لیمو ترش تازه و اگر فصل انار بود یک عدد انار متوسط دانه کرده و اضافه می کنیم + گلپر سائیده شده یک قاشق غذاخوری + آب انار ترش مواد را خوب مخلوط کرده و 45 دقیقه یماند سپس مصرف می کنیم و یک هفته بصورت دربسته میتوان نگه داشت.
ترشی غوره غوره:
آب غوره را می گیرید صاف می کنیم خود غوره را داخل آن می ریزید.
یا
تلخی زیتون را بگیرید وقتی آب آن تبخیر شد داخل شیشه ریخته و روغن زیتون به آن اضافه می کنیم با کمی نمک.
ماست :
زیرا طبع ماست سرد و تر بوده و اسید لاکتیک زیاد تولید می کند. ماستی که چکیده نباشد در آب آن سردی بسیار است
مضرات مصرف زیاد ماست چکیده نشده
1- پوکی استخوان و سائیدگی استخوان
2- شب ادراری بچه ها
3- یبوست
4- ناراحتی اعصاب و روان
5- صرع(برای کسانی که طبع سرد دارند)
6- عرق کردن زیاد
7- آلرژی
8- عرق کردن زیاد(کف دست – زیر بغل – کف پا)
9- ارترز
10- رماتیسم
11- سیستم ایمنی بدن را کم می کند خار استخوانی در پاشنه پا یا در استخوان دنبالچه ایجاد می کند و نمی تواند روی صندلی بنشیند.
سعی کنید بجای ماست سالاد استفاده کنید.
ماست چکیده موسیر:
اگر ماست میل داشتید از ماست چکیده + نمک + پونه کوهی یا نعناع + کاکوتی + پودر موسیر بمقدار کم استفاده کنید.
قرقروت:
آب ماست را اگر بجوشانید قرقروت می شود که بدترین مواد برای سائیدگی استخوان است و بدترین دارو برای کسانی که درد رحمی دارند می باشد و اگر دختر خانمها ماست معمولی بخورند دچار درد شدید می شوند.
سالاد
سالاد را قبل از غذا بخورید.
سالاد رژیمی:
انواع کلم + کاهو + خیار با پوست و ته + هویج + جوانه گندم + پونه کوهی دو قاشق + کشمش شسته شده + 15 تا20 عدد مغز بادام خام + یک عدد سیب درختی با پوست + لیمو ترش تازه + روغن زیتون + سبزیجات معطر خورد کردنی ها را خورد می کنیم و پودر ها را اضافه و مخلوط می کنیم.
سس :
لیمو ترش + روغن زیتون
سس قرمز :
1- دو تا سه عدد گوجه درشت رسیده را رنده کرده پوست و دانه آنرا جدا می کنیم.
2- یک قاشق مربا خوری پونه کوهی یا نعناع
3- دو سوم استکان روغن زیتون
4- یک حبه سیر متوسط رنده شده(برای عطر)
5- یک قاشق چای خوری کوچک نمک
6- وک قاشق چای خوری کوچک فلفل
با هم مخلوط کنید و مصرف کنید. نگهداری نکنید.
سس سفید
1- نصف لیوان روغن زیتون
2- یک عدد پیاز کوچک خورد شده
3- یک حبه سیر
4- نصف استکان لیمو ترش تازه
5- کمی نمک
6- کمی فلفل
این مواد را دو دقیقه در مخلوط کن مخلوط می کنیم.
خوراک سیب زمینی بجای الویه برای کوه و پیک نیک:
سیب زمینی نیم کیلو را بوسیله بخار پز تهیه کرده بمدت یک ربع(اگر با آب درست کنید دیر پخته و مزه آن بد می شود)سپس پوست کنده و رنده می کنیم +دو قاشق مربا خوری پونه کوهی + دو سوم استکان روغن زیتون + 50 گرم پنیر رنده شده(بجای نمک) + دو یا سه قاشق غذاخوری چهار مغز آسیاب شده.
ابتدا سیب زمینی سپس چهار مغز و بعد پنیر وپونه کوهی و در آخر روغن زیتون می ریزیم.
گوشت بوقلمون
اگر بصورت بخار پز خورده شود بدن داغ می شود.
مفید برای:
MS – رماتیسم – فلج – صرع – ناراحتی استخوان
ماهی یا میگو :
هفته ای یک بار ماهی جنوب(زیرا آلودگی ماهی شمال زیاد است) یا میگو(صورتی وحشی است بهتر است و سفیدها پرورشی است) بخورید. و فصل مصرف ماهی زمستان است.
ماهی جنوب:حلوا – حلوا سیاه - سفید – شوریده – حلوا بندری – سرخو – سنگسر – آمور
برای ماهی شوید باقالا پلو درست کنید و آبکش نکنید.
ادویه مخصوص ماهی:
زعفران یک مثقال + زنجبیل دو مثقال + دارچین 10 مثقال – هل 5 مثقال + میخک نیم مثقال + زرد چوبه 10 مثقال + زیره سیاه 5 مثقال + فلفل سیاه یک مثقال همه را آسیاب می کنیم سپس مخلوط می کنیم ودر شیشه در بسته ریخته و مقداری را در نمکدان که سوراخش گشادتر باشد بریزید.
قسمت پهلوی ماهی خطی است که گوشتش تیره است و بیرون میریزند آن قسمت دارای روی است که برای مغز مفید است زیرا در آنزیمها و هورمونها روی است .
پوست ماهی را نخورید زیرا بسیار سرد است.
پخت ماهی:
پوست ماهی را بکنید یا بدهید بکنند آبشش آنرا دربیاورید و نیز چشمها و شکم را تخلیه کنید.آنرا تمیز بشوئید در آبکش بگذارید تا رطوبتش گرفته شود ومقداری نمک داخل شکم و بیرون بدن بزنید بعد دو حبه سیر را ریز رنده می کنیم و می مالیم به همه جای ماهی بعد یک پیاز نسبتا درشت یا معمولی را خلال کرده ودر کف ماهی تابه می ریزیم سپس ماهی را در دست گرفته و ادویه را به همه جای ماهی می پاشیم ماهی را روی پیازها در ماهی تابه قرار داده و درب ماهی تابه را گذاشته و ماهی تابه را نیم ساعت در یخچال قرار می دهیم بعد از یخچال بیرون آورده 2 یا 3 قاشق غذا خوری آب و 2 یا 3 قاشق غذا خوری روغن از کنار ماهی تابه میریزیم طوری که روی ماهی نریزد درب ماهی تابه را گذاشته سپس اجاق را روشن کرده شعله آن مثل دم کردن برنج باشد ماهی تابه را روی آن می گذاریم تا آرام آرام آب آن بخار شود(حتی می توان در ماهی تابه آب نریخت زیرا خود ماهی آب می اندازد.
بعد از 15 تا 20 دقیقه وقتی آب تبخیر و تمام شد و به روغن رسید درب ماهی تابه را بردارید.آماده برای خوردن است و همه نوع ماهی را به این شکل می توان درست کرد.
تزئین ماهی:
ماهی را داخل دیس بگذارید مقداری جعفری دور آن خورد کنید و مقداری زیتون بچینید. و لیمو ترش را از وسط نصف کرده وکنار آن بگذارید. سپس مقداری پودر چهار مغز و یا گردو را آسیاب کرده و کنار ماهی یا روی ماهی می ریزیم.
بعد از خوردن ماهی:
بعلت اینکه ماهی سرد است لازم است بعد از خوردن ماهی چند عدد خرما یا مقداری چهار مغز یا شکلات صبحانه یک قاشق بخورید.
ماهی قزل آلا:
ماهی را در ماهی تابه گذاشته وقتی کمی حرارت خورد پوستش را می کنیم زیرا نمی گذارد ادویه ماهی خوب جذب شود و همچنین فوق الاده سرد است و ناراحتی گوارشی ایجاد می کند ومقداری نمک داخل شکم و بیرون بدن بزنید بعد دو حبه سیر را ریز رنده می کنیم و می مالیم به همه جای ماهی بعد یک پیاز نسبتا درشت یا معمولی را خلال کرده ودر کف ماهی تابه می ریزیم سپس ماهی را در دست گرفته و ادویه را به همه جای ماهی می پاشیم ماهی را روی پیازها در ماهی تابه قرار داده و درب ماهی تابه را گذاشته و ماهی تابه را نیم ساعت در یخچال قرار می دهیم بعد از یخچال بیرون آورده 2 یا 3 قاشق غذا خوری آب و 2 یا 3 قاشق غذا خوری روغن از کنار ماهی تابه میریزیم طوری که روی ماهی نریزد درب ماهی تابه را گذاشته سپس اجاق را روشن کرده شعله آن مثل دم کردن برنج باشد ماهی تابه را روی آن می گذاریم تا آرام
آرام آب آن بخار شود(حتی می توان در ماهی تابه آب نریخت زیرا خود ماهی آب می اندازد.
بعد از 15 تا 20 دقیقه وقتی آب تبخیر و تمام شد و به روغن رسید درب ماهی تابه را بردارید.آماده برای خوردن است
ماهی بیا مثل ماهی شمال کوچک است:
تمیز بشوئید شکمش را خالی کنید یک سیخ داخل دهان ماهی کنید روی آتش بگیرید تا تمام پوستش ور بیاید بعد پوستش را میکنیم و با همان روش درست کردن ماهی عمل می کنیم.
کباب ماهی که جایگزین جوجه کباب است.
ماهی کولی(کوسه)این ماهی گرم است(ماهی ازوم بروم نیز گرم است).
پوست کولی که ضخیم است را بکنید. تیره وسطش که غضروف است را بگویید دربیاورند.سپس به ابعاد جوجه کباب خورد کنید وداخل ظرف آب ریخته بگذارید یک ربع بماند و پنج شش بار با آب بشوئید تا کف آن بیرون بیاید بعد در صافی می ریزیم و در ته ظرف لعابی پیاز را خلال کرده تکه های ماهی را روی آن می گذاریم وچند قاشق روغن زیتون روی آن می ریزیم و یک مقدار زعفران آب کرده و از ادویه ماهی بمقدار کم ایتفلده می کنیم و مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کرده و مواد را خوب هم می زنیم.سپس یک کیسه فریزر روی مواد کشیده و در یخچال می گذاریم بمدت 30 تا 45 دقیقه بماند.بعد تکه ماهی را به سیخ زده(در هر سیخ از تکه درشت شروع می کنیم به تکه ریز منتهی وبین هر تکه دو میلیمتر فاصله باشد)و بعد کباب کرده و میل کنید.
خورشت قرمه سبزی:
یک مقدار گوشت گوسفند را شسته در قابلمه می گذاریم و آب به آن اضافه کرده میگذاریم بجوشد وقتی کف وخون گوشت بیرون آمد کف آنرا بگیرید و دور ریخته سپس یک قلم گوسفند که کمی چربی داشته باشد و مقداری ادویه(نمک نریزید تا زود بپزد)و یک پیاز روی آن خورد می کنیم.
لوبی قرمز را جدا می پزیم آب آنرا طوری تنظیم کنید که وقتی گوشت پخت آب لوبیا هم تمام شود اگر لوبیا آب داشت درب قابلمه را برمی داریم و زیر آنرا کمی زیاد کرده تا آب لوبیا بخار شود. بعد لوبیای پخته را به گوشت اضافه کرده یک جوش که خورد سبزی(را تفت ندهید)که قبلا پاک و خورد کردید به آن اضافه کنید سپس لیموی عمانی که پوست و دانه هایش را جدا کرده اید مغز آنرا به مواد اضافه می کنیم و می گذاریم دو جوش بخورد در قابلمه را برمیداریم زیر قابلمه را کم می کنیم(همانطور که برنج دم می کنید) و اگر گوشت چربی نداشت موقعی که زیر آنرا کم می کنید چند قاشق روغن زیتون یا روغن مایع بریزید.
ابتدا از دور قابلمه چربی تولید شده هر وقت کل سطح روی مواد را چربی گرفت این غذا آماده است 5 دقیقه مانده غذا را بردارید نمک بمقدار لازم اضافه کنید.حدود 1 تا 1.5 ساعت خورشت می پزد. آب غذا نباید زیاد باشد اگر ابتدا دیدید آب غذا زیاد است زیر آنرا زیاد کنید و بعد که آب بخار شد زیر آنرا کمتر کنید.
خشک کردن سبزی:
بجای فریز کردن خشک کنید.
همه نوع سبزی:ابتدا بشوئید و بعد جلو پنکه ریخته خشک که شد برگ را از ساقه جدا کرده در کیسه پارچه ای بریزید.
باقلا و نخو فرنگی:از غلاف جدا کرده بدون شستن خشک کرده هر دو ساعت زیر و رو کنید.
برای استفاده یک ساعت قبل از پخت در آب گرم ریخته به حالت طبیعی درمی آید و استفاده کنید.
گوجه فرنگی را از وسط نصف کنید مقداری نمک بزنید در معرض آفتاب یا هوای گرم قرار داده خشک کنید سپس در کیسه پارچه ای آنرا جهت استفاده نگهداری کنید.
پاک کردن سبزی:
نعناع – ریحان – ترخون فقط برگ خراب آنرا بگیرید و سر و ته تره را نچینید برگهای زائد تربچه را بکنید و در تشت آب بریزید سبزیها را کمی در آب با دست حرکت داده سپس آب آنرا خالی کرده و دوباره آب بریزید تا پر شود و آب را به اندازه شیر سماور باز کنید بمدت 15 تا 20 دقیقه تا تخم انگل که سبک است بالا بیاید و از ظرف خارج شود. سپس دو بار سبزی را بشویید تا آب ظرف زلال شود بعد سبزی را در سبد بریزید وقتی آب آن رفت سبزی را پاک کنید(اضافات سبزی را جدا کنید)
بدین علت که هر چقدر سبزی بیشتر خورد شود میکرب از طریق آب به داخل سبزی نفوذ کرده و با ضدعفونی کردن ویتامین سبزی هم از بین می رود.
فسنجان:
مغز گردو + هویج + سیب + بادام + رب انار + گوشت لیمو عمانی + روغن زیتون + عصاره گز علفی
رب انار خاصیت انار را ندارد.
انار را دانه کرده جلوی پنکه خشک کنید سپس موقع مصرف آسیاب کرده و در غذا بریزید.
کوکو:
گوشت چرخ کرده + قارچ + سیب زمینی(بدون سیب زمینی هم می شود) + پیاز + ادویه + آب + کمی روغن همه را مخلوط کرده بگذارید در ماهی تابه با حرارت خیلی کم بپزد و بخورید.
دسر کدو حلوایی
مواد لازم:
یک عدد کدو حلوایی + یک تا دو قاشق عسل + دو قاشق هل سبز ساییده + دو تا سه قاشق گلاب + خلال بادام + پودر نارگیل + دارچین
طرز تهیه:
کدو حلوایی را بخار پز کنید وقتی خنک شد پوستش را کنده در مخلوط کن همراه با دو قاشق عسل ویک قاشق مربا خوری هل سبز ساییده و دو تا سه قاشق گلاب مخلوط کنید.مایع نارنجی بدست می آید سپس با خلال بادام هم می زنیم. سپس در ظرف ریخته با هل ساییده پودر نارگیل ودارچین تزیین می کنیم شب در یخچال بماند صبح بصورت ژلاتین در می آید .مصرف کنید.
۹۳/۰۸/۲۷