لینکمن زندگی

LINKMAN ZENDEGI

مزاجهای چهار گانه و درمان آنها

سه شنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۳، ۰۱:۵۷ ق.ظ

مزاج با خوردن غذا تغیر می کند


صفرا

ترشحات کبد رنگ آن زرد که جزو آتش بوده گرم و خشک است و گرما زیاد تولید می کند وph~8.5 است.

 

بیماری صفرا

کسانی که صفرا زیاد تولید می کنند - سر درد – شقیقه نبض میزند -زردی سفیدی چشم – سیاهی رفتن چشم – سرگیجه - طعم دهانشان تلخ شده – تشنگی – ترش کردن گلو وقتی صفرا داخل معده بیاید – سوزش جگر زیر دنده راست آنها خیلی گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهای آنها دچار خشکی و ترک بوده و پوست سرشان ترک خورده و می سوزد و بعنوان شوره بیرون می آید و حتی ریشه مژه و دور پلک سوخته و پوسته پوسته می شود – پوست زبر – رنگ ادرار زرد تیره – وجود لکه سفید و قهوه ای در پوست – موها تکه تکه می ریزد و در آخر ابرو میریزد – علاقه زیاد به آب یخ و یخ – تند خو بهانه گیر – دیدن خواب هولناک افتادن از بلندی جنگ و ستیز .

علت:

غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می کند.

غذای مضر برای صفرا مزاج ها:

پرخوری – بعد از غذای مختصر دوباره غذا خوردن – آش رشته – ماکارونی – سیر (مطلقا نخورید مزاج کبد گرم و تر است و سیر تبدیل به آتش شده و بیمار حالش بد می شود)-شیرینی

درمان :

انار و شاتوت بهترین دارو است – زرشک – تمشک – زردآلو – هلو – خیار – کاهو – هویج – روغن زیتون – کنجد – سیب – گلابی – سوپ جو – کدو خورشتی – خوراک قارچ – کدو حلوایی – اسفناج – گشنیز – نخود فرنگی – عدس - ماش - جو دو سر – لیمو عمانی

 

سودا

سرد و خشک از جنس خاک ورسوب خون است و PH=6 است و در طحال تولید می شود و طحال را فعال می کند. (PH خون باید بالای 7 باشد و اگر به 7 برسد به حالت اغماء و غش می رود) اگر سودا زیاد شود طعم دهان شور می شود – بوی عفونت دهان و کابوس می بیند و دچار افسردگی و خستگی – خود خوری – فکر زیاد بدون آنکه بداند – لاغری – بی نشاطی – یبوست شدید هفته ای یک بار– مدفوع قیری و سیاه – سوزش هنگام دفع ادرار – ادرار تیره خاکستری می شود – حالت تهوع– حس تاریکی چشم و شب کوری – تیرگی رنگ پوست و صورت – سوزش معده– خارش زیاد بدن وترک خوردن پوست – قلنچ معده

علت:

غذا های مانده و بیات و شور و نمک سود سودا را زیاد می کند.

غذای مضر برای سودا مزاج ها:

عدس - نوشابه با غذا - ماهی دودی – غذای مانده و بیات – نمک سود – خیار شور – گوشت پیر(رنگ قرمز تیره) – پنیر - نباید بخورند.

درمان:

خوردن غذای گرم و تر – ملین – سوپ جو(با پاچه گوسفند – کمی زنجبیل – زعفران) بعد از سلامتی عسل و قدومه شیرازی مرتب استفاده کنید – توت – انجیر – خرما – کشمش – هل – دارچین – زیره – زعفران

با آب گرم طهارت کنند.

 

بلغم

بدن علیه خودش انقلاب می کند و رماتیسم مفصلی می آورد .مثل کشک و آب یا سفیده تخم مرغ است ومربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی یا دفاعی بدن است.از جنس آب وسرد و تر است و کسانی که سردی زیاد بخورند(ماست پنیر ترشی) بلغم فعال می شود. وزیر چشم پف کرده - مزه دهانشان ترش می شود – پوست شل و ول و سفید و آبکی می شود – پوست مقطعی سفید می شود(برص) و موها زود سفید می شود وریزش مو زودتر از موعد – لک قهوه ای در سفیدی چشم و سردی دست وپا و پا درد و زانو درد – لرزش دست و پا(پارکینسون)دیر هضم شدن غذا – درد معده – تنگی نفس موقع خوردن غذا - قلنج می کنند و دوست دارند ماساژ بدهند و درد کمر و بین شانه ها و گرفتگی ماهیچه پشت گردن - کسل و خواب آلود – جاری شدن آب از دهان در خواب – دچار تپش قلب وقتی از خواب بیدار می شود - رقیق بودن آب بینی – ترشح بینی – سرفه زیاد - فراموشی – دفع ادرار زیاد همراه با فشار زیاد ترشح می شود و ضعف مثانه و PH آن کمتر از 6 است.

علت:

غذاهای لبنیات و ترشی و سرکه بلغم را زیاد می کند.

غذای مضر برای بلغمی مزاج ها:

لبنیات – ترشی – لیته – شور – سیب زمینی – عدس – قارچ – گوشت گاو و گوساله – گوشت سفید(برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می کند)- چای – قهوه – نسکافه – میوه ترش و کال – نارنگی – کیوی – گرمک(سرد است) – خیار پوست کنده – لیمو شیرین – سوپ جو با زنجبیل .

درمان:

گوشت (شتر – گوسفند - کبوتر – سار – گنجشک) – ادویه جات (هل – دارچین – زنجبیل – زیره – زعفران – زنیا – سرنجان – خولنجان – سیر- موسیر - خردل )- سبزیجات(کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) - کلم – مارچوبه – هویج - کدوحلوایی - لیمو ترش – گندم – نخود – گردو هندی – قدومه شیرازی

 

 

خون

از جنس هوا و گرم وتر است وبرای رساندن غذا واکسیژن به سلولها است.و اگر زیاد شود مزه دهان شیرین می شود سر سنگین شده انگار در سر چیزی است – خمیازه – چرت زدن – کم حواس –کش آمدن آب دهان – زبان قرمز می شود مثل آنکه رب انار یا زرشک خورده باشد و بدن دچار خارش و دمل و جوش ریز بیشتر در پیشانی پشت گردن بین کتف شده از لثه خون می آید و مضطرب

علت:

پرخوری وخوردن بیش از حد خون را زیاد می کند.

 

غذای مضر برای دمدمی مزاج ها:

پر خوری - بادنجان – غذای نشاسته ای – آب یخ –شیرینی - غذای ممنوعه

درمان:

ناشتا (خاک شیر - بارهنگ – تخم ریحان – تخم مل – قدونه شیرازی – بالنگو – اسفرزه) یکی از اینها را در آب بریزید حجمش زیاد می شود و بخورید حرکات دودی روده را زیاد کرده و روده براحتی کار می کند – استفاده از ترشی طبیعی فصل ( شاتوت - زرشک – لیمو ترش – آب نارنج – مرکبات ) – سوپ جو – نان جو - سالاد با روغن زیتون و آب لیمو قبل از غذا – جوانه ها – سبزی – میوه

 

طبایع

1- سرد(اسیدی)

2- گرم(بازی)

3- معتدل(خنثی)

طبع تغیر ناپذیر بوده و از پدر و مادر ارث(شرایط اقلیمی تغذیه) می رسد و در بدن حالتی به وجود می آورد که گرایش به حالت اسیدی یا بازی بوجود می آورد.

اکثر مردم طبع سرد دارند و طبع اکثر اروپائیان سرد است.

طبع اندامها:مغز سرد و تر است بهمین خاطر گنجایش دارد – استخوان سرد و خشک است – قلب گرم و تر – کبد گرم و تر – کلیه گرم و تر است.

 

راه تشخیص طبع :

طبع معتدل:

افرادی که ماست – ترشی – خرما – عسل بخورند و دچار هیچ ناراحتی نشوند طبع معتدل دارند.

خصوصیات:

گرمی و سردی را زیاد احساس نمی کند. و اگر رعایت نکنند ناگهان دچار بیماری می شوند.

 

طبع گرم:

اگر شیرینی بخورید مثل خرما و بدنتان جوش بزند و عصبی شده وبدن عرق کند و شب از گرمای بدن باید بدون پتو بخوابید طبعتان گرم است.

خصوصیات:

آدمهای خوش مشرب – زود جوش – زود عصبی می شوند – تحرک زیاد – خواب کم نسبت به بقیه افراد و اگر رعایت نکنند دچار بیماریهای پوستی و کبدی و اعصاب و روان می شوند.

 

طبع سرد:

اگر دو شب پشت سر هم کته با ماست بخورید صبح زود نتوانید از خواب بیدار شوید و زیر چشم شما پف کند وبدن ورم کند و کسل باشید ودهانتان اکثرا مزه شوری بدهد طبعتان سرد است.

و اگر آب نارنج بخورند فوق العاده فشارشان پایین آمده و ممکن است عدم تعادل و سرگیجه بگیرند ویا بحالت اغما بروند.

نباید سردی بخورد زیرا جنون آنی به او دست می دهد یعنی اگر کشک زیاد خورد باید چند قاشق عسل بخورد تا متعادل شود.

خصوصیات:

آدمهای بی خیال – خوشگذران – خواب آلود – کسل – استعداد چاقی زیاد در بعضی حتی با خوردن آب و اگر رعایت نکنند دچار MS – ALS – صرع – پارکینسون – رماتیسم – برص – ریزش مو – سفید شدن بیش از حد مو

 

درمان:

اگر طبع غذایتان گرم بود آنرا با غذای طبع سرد مخلوط کنید تا متعادل شود بعد میل کنید.

مثل:کشک بادنجان کشک که سرد و تر است با بادنجان که گرم و خشک است مخلوط شود متعادل می شود.

اشتباه: ماهی و ماست ماهی طبع سرد دارد و ماست نیز سرد است پس انسان فلج می شود و اگر صرعی باشد همان موقع غش می کند.زیرا اسید بالا می رود مغز یخ می کند و خود مغز هم طبع سرد دارد.

 

غذاها

بدن انسان به 20 نوع اسید آمینه یا پروتئین نیاز دارد که 10 عدد آنرا بدن می سازد و 10 عدد دیگر از طریق غذا تامین می شود.

گیاه کوانا(شکل آن مثل تخم گوجه فرنگی)در کانادا دارای 20 نوع مواد غذایی است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۸/۲۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی