لینکمن زندگی

LINKMAN ZENDEGI

خواص و فواید زیتون برای سلامت بدن و درمان بیماری ها

زیتون های سبز و زیتون های سیاه شامل مقادیر مغذی مشابهی هستند که غنی از فواید ویتامین ث، آنتی اکسیدان ها مثل فلانوئید و پلی فنول ها، اولئوروپئین ،هیدروکسی تیروزول ،تیروزول،اسید اولانولیک ،کورستین و چندین مواد معدنی ضروری مثل آهن و مس هستند. اما صرفنظر از رنگ، بافت و طعم نیز کاملا متفاوت هستند. زیتون سبز بافت سفت تری دارد و طعم آن در مقایسه با زیتون های سیاه، تلخ است.

 

 

 

کمک به کاهش وزن :

با مصرف زیتون چربی داخل سلول ها تجزیه و چربی شکم کاهش می یابد هم چنین گفته شده این افراد کالری کمتری دریافت می کنند در نتیجه احتمال اضافه وزن در آنها پایین تر است و با مصرف زیتون ترشح هورمون سیری به نام سروتونین افزایش می یابد و به تولید آدیپونکتین که یک ماده شیمیایی موثر در سوختن چربی است کمک می کند.افرادی که به دنبال لاغری هستند می توانند با خوردن 10 زیتون قبل از غذا سرعت هضم و تا 20 در صد اشتها را کاهش دهند.

افزایش گلوتاتیون در خون :

گلوتاتیون یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها در بدن است و مطالعه ای نشان داد که خوردن زیتون به مقدار زیادی باعث افزایش سطح گلوتاتیون در خون می شود.

کاهش آلرژی:

از دیگر مزایای زیتون کاهش  آلژی است. بررسی های انجام شده نشان می دهد عصاره ی زیتون به عنوان آنتی هیستامین در بدن عمل می کند. زیتون می تواند واکنش هیستامین نسبت به آلرژن ها که در بدن اتفاق می افتد، را کاهش دهد واکنشی که باعث می شود در حین تجربه ی آلرژی نشانه های ناخوشایندی را تجربه کنیم.

مبارزه با استرس اکسیداتیو:

اولئوروپین یکی از ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در زیتون است. اولئوروپین از آسیب رادیکال های آزاد به سلول ها و بافت ها جلوگیری می کند و در نتیجه از پیری و بیماری جلوگیری می کند.

جلوگیری از لخته شدن خون :

زیتون سرشار از ترکیبات مفید برای قلب به نام فنول است که خطر تشکیل لخته ی خون را در افرادی که کلسترول بالا دارند کاهش می دهد.

افزایش باروری:

بررسی های نشان داده ، بیمارانی که چربی های تک اشباع نشده بیشتری مانند ماده موجود در زیتون،مصرف می کنند را در رژیم غذایی شان گنجانده اند 3.5 برابر شانس لقاح موفق تری داشتند.

بهبود سیستم ایمنی بدن:

زیتون مواد مغذی ضروری و اسیدهای چرب بدن را تامین می کنند که با التهاب و آسیب مبارزه می کنند و به روش های مختلف سیستم ایمنی بدن را بهبود می دهد. بدن می تواند با ویروس ها و باکتری هایی که مضر هستند، مبارزه کند هنگامی که سیستم ایمنی بدن عملکرد خوبی دارد.

تقویت کننده قوای جنسی:

زیتون سبز و سیاه به عنوان یک ماده ی تقویت کننده ی قوای جنسی بشمار می رود و خوردن آن برای مردان و زنان اهمیت زیادی دارد. زیتون سبز مردان را به لحاظ جنسی قوی می سازد و زیتون سیاه میل جنسی را در زنان افزایش می دهد.

مبارزه با  بیماری آلزایمر:

آلزایمر: یکی از شایع ترین بیماری های جهان بشمار می رود که بر اثر تحلیل رفتن عصب ها رخ می دهد. از ویژگی اصلی این بیماری، می توان تجمع پلاکت های بتا آمیلوئید در سلول های مغزی را نام برد اما مواد موجود در زیتون ممکن است به از بین بردن این پلاک ها از سلول های مغزی کمک کنند. رژیم غذایی مدیترانه ای که حاوی زیتون و  روغن زیتون است، تأثیری خوبی بر عملکرد مغز دارد

پیشگیری از سرطان روده:

هنگامی که ویتامین ایی با چربی های تک اشباع شده ترکیب می شود، می تواند با سرطان روده مقابله کند و احتمال ابتلا به آن را کاهش دهد. زیتون منبع سرشار از ویتامین ایی است.

کاهش ابتلا به  سرطان سینه :

طبق پژوهش های انجام شده زنان یونانی که در رژیم غذایی خود زیتون بیشتری داشتند 22 درصد احتمال ابتلا به سرطان سینه در آنها کمتر بود.

درمان التهاب پانکراس:

سعی کنید زیتون و روغن زیتون را به رژیم غذایی تان بگنجانید زیرا با خاصیت شفا بخشی که دارد در درمان بسیاری از بیماری ها موثر است. زیتون فلاونوئید دارد که می تواند از آسیب به پانکراس محافظت کنند و به دلیل خاصیت ضد درد و ضد التهابی که دارد، می تواند برای رفع التهاب و درد شدید ناشی از التهاب پانکراس موثر واقع شود.

 

هشدارهایی در مورد خوردن زیتون:

مهم ترین چیزی که باید بعد از انتخاب زیتون ها بدانید و سپس به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید اثر جانبی است که ممکن است رخ دهد.

آلرژی :

در حالی که آلرژی مربوط به گرده درخت زیتون، شایع است،اما آلرژی به خود زیتون نادر است.

پس از خوردن زیتون، افراد حساس ممکن است واکنش های آلرژیک را در دهان یا گلو تجربه کنند.

فلزات سنگین:

زیتون ممکن است حاوی فلزات سنگین و مواد معدنی نظیر بورون، گوگرد، قلع و لیتیوم باشد.

مصرف یک مقدار زیاد از فلزات سنگین ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند و ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهد. با این حال، مقدار این فلزات در زیتون به طور کلی زیر حد مجاز قانونی است. بنابراین، این میوه ایمن در نظر گرفته می شود.

آکریلامید:

آکریلامید با افزایش خطر ابتلا به سرطان در برخی مطالعات مرتبط است، اگرچه دیگر دانشمندان ارتباط را مورد سوال قرار می دهند.

با این حال، مقامات توصیه می کنند میزان مصرف آکریلامید را تا حد ممکن محدود کنند.

برخی از انواع زیتون - به خصوص - زیتون های رسیده سیاه کالیفرنیا ممکن است حاوی مقادیر بالایی از آکریلامید به دلیل پردازش باشند.

می تواند باعث اسهال شود:

چربی بالای موجود در زیتون ممکن است باعث برخی مشکلات گوارشی مانند اسهال شود. زیتون خواص روان کنندگی دارد پس وقتی به مقدار زیاد از آن مصرف کنید، سیستم بدنی ما نمی تواند بطور کامل آن را هضم کند در نتیجه، باعث اسهال خفیف تا متوسط می شود.

 

منبع

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی